Η ομάδα του ΣΒΑΚ συμμετείχε στη δράση ολοκλήρωσης του προγράμματος “Μονοπάτια της Μνήμης”, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Actors of Urban Change, υπό την αιγίδα του Δήμου Καισαριανής.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην πόλη της Καισαριανής , την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021. Κύριος άξονα της δράσης ήταν η οδός Φιλαδελφείας, με σημεία ενδιαφέροντος το Α’ ΚΑΠΗ Καισαριανής και την είσοδο του Σκοπευτηρίου, πλησίον της οδού Φιλαδελφείας.

Σκοπός της δράσης και εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των δημοτών της Καισαριανής για τη συμμετοχή των ηλικιωμένων και πασχόντων από άνοια συνδημοτών στη διαδικασία σχεδιασμού του δημόσιου χώρου και της γειτονιάς, ώστε να γίνουν πιο προσβάσιμοι, φιλόξενοι, ασφαλείς και άνετοι τόσο για εκείνους όσο και για όλους μας.

Η κινητικότητα στην τρίτη ηλικία είναι ένα ζήτημα που αφορά άμεσα στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και οι ασφαλείς και ευχάριστες μετακινήσεις αποτελούν πρωτεύον στόχο του Σχεδίου .

Η Ομάδα Εργασίας του ΣΒΑΚ , με τη χρήση διαδραστικού και ενημερωτικού υλικού,  στήριξε την εκδήλωση, συζήτησε τους συμμετέχοντες για το τι είναι το ΣΒΑΚ , για τη σημασία του Σχεδίου για την πόλη μας αλλά και για τη σημασία της συνδρομής των πολιτών στο σχεδιασμό.